Elle Tat

 

“Goede smaak is de vijand van de creativiteit.”
Pablo Picasso – Spaans schilder, tekenaar en beeldhouwer 1881-1973

 

Ik was altijd zoekende naar wat het leven voor mij in petto had. Cadeautjes kreeg ik via mediums, kleine tipjes van de sluier werden zo opgelicht. Verder dacht ik antwoorden te vinden in de astrologie. Hoe zit ik in elkaar en waarom doe ik wat ik doe, zoals ik het doe? Ik zocht, maar echt tot de kern kwam ik nog niet…

Intussen werkte ik vanuit mijn achtergrond Italiaans en Italiaanse Kunstgeschiedenis in Italië. Leidde daar Nederlandse groepen rond langs Italiaanse kunstschatten en later deed ik hetzelfde met Italiaanse groepen in Nederland. Mijn belangrijkste drijfveer daarin: iets van mezelf meegeven aan de ander. Mijn gasten een goede tijd bezorgen en ze verdieping laten ervaren. Eigenlijk is dat nog steeds de kern van wat ik doe: iemand wezenlijk helpen die met een vraagstuk te verdiepen, om zijn schat te vinden.

In contact met mijn eigen creativiteit.

Als rondleider in diverse musea volgde ik aanvankelijk een cognitief pad. De techniek van Rembrandt, de achtergrond van Van Gogh: ik kon en kan het je allemaal haarfijn vertellen. Op een zeker moment wilde ik graag zelf in de huid van de kunstenaar kruipen. Hiervoor volgde ik verschillende workshops: schilderen als Rembrandt, van Gogh, Monet en vele anderen. Zo herinnerde ik me weer hoe leuk ik tekenen en schilderen als kind al vond. Dat werd een hernieuwde kennismaking met mijn creativiteit.

Tegelijk was het ook een ingewikkelde periode. Ik kreeg last van lichamelijke ongemakken die bij de overgang hoorden. Wat voor mij echter nog meer speelde was het feit dat ik niet meer het idee had dat ik op de juiste plek zat. Ik wilde graag anders leven en anders werken? Het liefst met minder druk. Maar ik voelde de kracht, mijn eigen kracht niet meer. Ik was bewegingsloos en richtingloos. De vraag ‘wat wil ik nog’ popte steeds weer op.

Daarbij kwam dat er opeens een aantal vriendinnen, ‘jonge’ vrouwen nog, overleden. Dit bracht me in contact met mijn eigen sterfelijkheid, wat me nog meer het gevoel gaf dat ik, nu het nog kon, op zoek moest naar mijn authentieke zelf.

Juist in die periode kwam ‘De Kleine Tiki’, school voor Kunst, Coachen en Persoonlijke Ontwikkeling, op mijn pad. Ik was inmiddels toe aan meer bewustwording. En omdat we er werkten met kunstzinnige materialen hielp dat mij over een drempel. Het maakte het werken aan mijn bewustwording speelser en lichter. Ik realiseerde me dat coaching ook leuk kan zijn!

Prachtige inzichten heb ik op die school gekregen met als gevolg dat ik steeds meer terug kon komen bij mezelf. Daarvoor heb ik onder andere de pleaser die ik ooit was los moeten laten.

Ook worstelde ik met zelfwaardering en zocht die waardering bij anderen. Daar loonde het gidswerk zich natuurlijk goed voor omdat ik gemakkelijk op een voetstuk werd geplaatst en applaus kon verwachten. Door hiermee aan de slag te gaan ben ik uiteindelijk meer in mijn kracht komen te staan waardoor waardering door anderen nog steeds leuk is maar niet meer essentieel. Ik ben er een blijer mens door geworden en dat gun ik jou ook. Het is daarom mijn passie om door te geven wat ik zelf heb mogen ontvangen.

Uiteindelijk heb ik mezelf teruggevonden in Tet a Tat Coaching en zet ik mij in voor vrouwen in de overgang die worstelen met het leven. Daarvoor gebruik ik onder andere de unieke methode van het kunstzinnig coachen, die mij zoveel gebracht heeft. Maar ook kunnen we zomaar een sessie ‘wegpraten’ of gebruik ik wat dynamischer methodes. Het is ook waar jouw voorkeur ligt.

 

Ik heb de 4 jarige opleiding tot Kunstzinnig Dynamisch Coach gevolgd aan de Kleine Tiki in Breda.

Tegelijkertijd volgde ik de Professionele Coach opleiding (ICM) en ben daardoor aangesloten bij de beroepsvereniging voor coaches NOBCO (aansluitnummer 34499). Tevens ben ik aangesloten bij de European Mentoring & Coaching Council (EMCC)

Extra modules:
Overgang en Voeding (Civas)
Coachen en Mindfulness (ICM)
Voice Dialogue (B.E.E.R. Collewijn/Mulder Opleidingen)
Creative Therapie (Civas)
Oplossingsgericht coachen (ICM)